zaterdag 15 november 2008

Opleiding Internet Marketing

Vanwege mijn sterke interesse voor het internet, stuurde John mij dit voorjaar een e-mail door die hij had ontvangen. Het betrof een informatieavond op de Fontys Hogeschool in Eindhoven met als onderwerp “Internet Marketing van de 4e generatie”. Een bloedhete voorzomeravond in een ongeconditioneerde collegezaal in Eindhoven. Normaal ben je in deze hitte al na een kwartier je concentratie kwijt. Maar na 3 uur was ik nog steeds zo helder en fris. Evert-Jan Beverwijk en collega’s hadden mij geïnspireerd en de adrenaline vloeide door mijn aderen. Dit wilde ik ook, dit had ons groeiende internetbedrijf nodig. Alle nodige formulieren waren zo ingevuld en weken later ontvingen wij het bericht dat de subsidievoucher was toegekend. Voor slechts 1/3 van de kosten (2/3 wordt betaald door de overheid) kon ik aan een geweldige opleiding beginnen.

Snel Resultaat
We zijn nu een maand op weg. 2 netwerkbijeenkomsten, 2 handsontrainingen, 2 Webconference Calls en enkele Skype Conferences en gesprekken met mijn coach verder en het enthousiasme is nog steeds even hoog. Sterker nog, een aantal tips en tools heb ik al aangewend om in mijn bestaande bedrijf door te voeren, met als geweldig resultaat dat ik na 14 dagen mijn website bezoek al met 13% zag stijgen. En die stijging zet zich onverminderd voort. Nu bijna 2 maanden na de start heb ik reeds een dubbel aantal bezoekers op mijn website, maar een verviervoudiging van bestellingen die via Internet binnenkomen.

Het hoofddoel voor de 1ste maand was om het beste idee te kiezen dat de rest van de opleiding zal leiden naar mijn eigen “mobile business”. Een business die voor mij werkt in plaats van dat ik voor mijn business werk. Zo wordt het ons voorgeschoteld en zo zou ik het willen.

In mijn speurtocht naar een kansrijk idee voor mijn nieuwe GCE business stuitte ik op een nieuw product voor mensen die last hebben van een huisstofmijt allergie. Om in de gedachte van het GCE concept te blijven wil ik niet meteen het product aan u voorstellen, maar samen met u wil ik vaststellen of er een onderliggende vraag is (of wellicht meerdere) die leiden naar de behoefte / vraag voor mijn product.`

Samen met mij?, zult u zich afvragen! Ja samen, want statistisch gezien heeft 1 op de 3 personen in uw directe omgeving dagelijks te maken met de nadelige gevolgen van een allergie.

Graag wil ik u meenemen in mijn gedachten om mensen met een allergie op prettige wijze te ontzien van de nadelen. In mijn korte zoektocht naar een Niche-markt heb ik ontdekt dat de middelen die nu worden aangeboden allemaal wel één of meerdere nadelen kennen. Terwijl een huisstofmijt allergie niet meer is dan overgevoeligheid voor de allergenen (lees: uitwerpselen) van de huismijt of huisstofmijt. Een zo voor het oog redelijk onschuldige allergie die verstrekkende gevolgen (o.a. astma) kan hebben, voor niet alleen de “allergiepatiënt”, maar ook voor zijn omgeving.

In mijn taak om in de behoefte van de klant te voorzien wil ik weten wat hem of haar bezig houdt. Waar is mijn (toekomstige) klant naar op zoek? Waarom is hij/zij hier naar op zoek? Is mijn klant patiënt of is mijn klant een medicus of een helpende instantie?

In mijn vooronderzoek stuitte ik op een aantal belangrijke feiten!

Hierover later meer....

Geen opmerkingen: